Björnfrossa

Tror ni inte på fan att det har gått en björn på mitt svampställe. Mats hade varit ute med hundarna och hittat färsk björnspillning. Aarrghghh....att man aldrig får ha nåt i fred. Björnarna ska vara på Järvzoo eller Orsa björnpark och inte i min svampskog. Det är så jag skiter på mig här hemma bara jag tänker på att möta en björn i skogen. Är skiträdd!!! Det är det bästa med Island. Inga björnar, inga huggormar, inga fästingar. Det enda som var farligt var vädret och några ynka jordgetingar. Men det är väl bara att acceptera att Gud skapat fler varelser här på vår jord som ska var i MIN SVAMPSKOG!!! Piffff......
Nä, en hagelbraka skulle man ha. Inte för att det hjälper mot björnar, men kanske mot skabbräven som stryker runt knutarna. I brist på bössa försökte jag KÖRA ihjäl den häromdan. Men det gick ju inte. Sen bussade jag hundarna på den. Det blev en jävla fart när dom drog iväg, men inte då. Och då var det inta bara mina småttingar, utan Ampe var också med. Men det blir till att låta Joel tillbringa en kväll vid köksbordet hos oss i Påls så vi får bort fanstyget.
Nu låter jag som en otrolig djurvän, eller?! Men det är jag, fast inte björnar och ormar. Där går gränsen.
Jag får väl ta och göra klart min påbörjade jägarexamen så att det blir nåt panga av.

CJK........har ett skjutglatt finget....


Personligt brev.....skryt eller modest?

Sitter här och försöker formulera ett personligt brev. Har ju bestämt mig att juli månad ska gå åt till att förbereda augustis arbetssöks-raid. Men vad ska man ta med? Det är inte lätt. Visst ska man hålla sig till fakta. Sen har man ju som svensk Jante på en axeln medan Luther sitter på den andra. Det kan göra att man själv tycker att man skryter. Även om jag under tiden på ön fått lära mig att verkligen vara stolt över det jag kan och inte vara rädd att tala om det så är det svårt.
Vad ska vara i personliga brevet och vad ska vara med i meritförteckningen? Sen om man som jag flackat rund och arbetat med både det ena och det andra vill man inte verka som en humla som bara jobbar en stund och sen drar vidare till nästa blomma.
Sen gäller det att ha flera olika brev på gång beroende på vilket jobb jag ska söka. Det är ett heltidsjobb att vara arbetslös har jag märkt. Men det är tur att det regnar så jag får det här gjort.


Har fått en massa andra saker gjorda nu i dagarna med när jag inte kunnat vara ute. Har ju en beställning på ett lapptäcke som har legat ett tag på grund av brist på inspiration. Men nu är det inte mycket kvar innan jag ska fodra. Det kommer en bild bra jag är klar. Blir skitsnyggt om jag får säga det själv.
Det enda som inte blivit gjort är väl att städa. Men det finns det ju aldrig inspiration till. Jag HATAR att städa hos mig själv. Skulle kunna tänka mig att göra ett arbetsbyte. Jag städar hos dig så städar du hos mig. Eller vad tror du?!

CJK......med blåmärke på tungan efter baksug i vattenslangen


OSA...det beror på klädsel.

Idag var det nära att jag ringde återbud till en av mina bästa vänners bröllop. I inbjudan står det nämligen; Klädsel, byxor bara på herrar. Jag KAN INTE ha kjol. Min figur är inte byggd för det. Har ringt och försökt ändra och få dispens men hon står fast. Om jag för en gångs skull måsta ha klänning så ska alla andra brudarna ha det. Det är du och morsan som ringer och tjatar, blir svaret. Faaann. Men så i alla fall åkte jag in till stan för att inhandla födelsedagspresent till brorsan som fyller 19 i morgon, GRATTIS, och passade på att slinka in på en klädaffär som jag vet har lite större storlekar. Smög runt där bland hyllorna och plockade på mig det ena och det andra som jag trodde skulle passa, eller som var i rätt storlek i alla fall. Ingenting passade. Jag ville bara lägga mig ner på golvet som en trilsk fyraåring och grina och sparka! Men tog mitt vuxna förnuft till fånga och hängde tillbaka skiten och konstaterade att det inte blir nåt bröllop. Men så på vägen ut hängde det en hyfsad klänning/tunika. Svart i och för sig. Den ska jag ha! Provade och klart!
Så nu sitter jag och dissekerar gamla trasiga halsband och loppisfynd och fixar till nya smycken till min nyinköpta blåsa. Man får inte vara dum. Då blir man hemma =)

CJK...Nu är det bara skofrågan kvar......det stod inget om att man inte fick ha foppas......


Taggad och Nalle Puh

Nu har det hänt igen....jag har fastnat på bild och de har åkt ut på FB och jag ser ut som en mupp. Det är ett himla taggande ibland =( Men jag tog saken i egna händer och plockade bort skiten. Det var inga bilder som platsar i min mapp när jag ska söka till Top Model. Men att det är väl bara att acceptera att man ser ut som en mupp...hahaha

I morse satt jag och mediterade i växthuset och försökte utveckla min "Secret", lagen om attraktionskraft, för att få tomaterna att mogna lite snabbare. Jag vet inte hur det går men nog tror jag att karten blev lite rödare där som jag satt.
Jag har ju börjat läsa "Secrets". Boken som handlar om lagen om attraktionskraft. Alltså, positiva tankar, gör att dina önskningar går i uppfyllelse. Om du tänker tillräckligt länge på någonting går det i uppfyllelse. Och visst tror jag att det fungerar. Satt förra veckan och var otroligt sugen på en öl. Vips hade Elin övertalat mig om att fara till stan och gå på Folkan och jag fick en öl i handen. Så nu sitter jag här och attraherar för fulla muggar. Det är ju en hel del saker som man liksom vill ska bli som man vill =)
Och det som man inte vill ska bli ska man heller inte tänka på eftersom det inte finns inten i attraktionen. Tänker man inte komma för sent plockar attraktion bort inte och man kommer försent. Så positivitet är det som gäller. HELA FUCKING TIDEN.
Så om ni ser nån tankspritt, fånflinande mupp så är det jag.

Kalle....sitter och filosofiserar som Nalle Puh...tänk, tänk, tänk......



Kollikock

Nu mina vänner är det snart daxs att ta farväl. Om inte annat för ett tag. Idag hittade jag nämligen årets förstaTelgelsopp - Leccinum versipelle. Det betyder att snart kommer ni att få leta er till skogen om ni vill träffa mig för där har jag tänkt bosätta mig. Det är bara att ropa KOLLIKOCK så dyker jag upp. Och är det så att ni kommer dit eller vill följa med kan jag bjuda på en lektion i skogens underbara matsvampar. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper, för det är ju så J-LA GOTT!!!!!!! Och framför allt gratis!!!! Och allt som är gratis är gott =)

Hämtade pärlan hos Sigge igår. Tack och lov var det inte nåt större fel på henne förutom att handbromsvajern hade hamnat inne i hjulhuset. Då kan jag ju förstå varför det lät som en kulspruta när jag körde. Fast det var ju lite pinsamt för ett sånt litet skitfel skulle jag kunnat fixa till själv. Men bekvämlighetsfaktorn var hög häromdag i värmen.

Nä, ut och ta en cigg och slåss med knotten.

Camilla.....som ser ljust på morgondagen =D


Satsar på nobelpriset i år

Herregud! Jag har kommit på en nu formel, H=A/10[2]. Eller är det kanske nån som kan förklara för mig föhållandet mellan en bakfyllas längd och ålder? Nog för att jag inte är ett mattegeni eller en en Einstein i rakt nedstigande led så verkar det som om längden och kraften på bakfyllan ökar med ålder. Om du tar åldern, dela med 10 och byt ut åren mot dagar. Då förstår du kanske hur lång tid det tog för mig innan jag blev människa igen efter midsommarhelgen. Sen om man adderar mängden öl, rödvin, konjak, wiskey och hemkoka till kalkylen.......bah......för att kunna räkna ut det behövs det till lite nobelprisvetenskap
Skit samma.....det var värt det....
Men sen borde det finnas en formel som kan förklara idiotin som gör att nästa helg är man där igen.....

Vi tar en liten Arne i stället......
mer finns på arneanka.com

Flower Power Bruden.........som borde stannat kvar på 70-talet


Kaxig som f-n....eller inte?!

Helt otrolig vad jag ska vara kaxig ibland. Här köper man sig lite weels och snurrar runt på byn som om man hade världens pärla. Och vad händer. Pärlan visar sig ha ont i höger bakben!!???!! Trodde igår att jag fått henne utbytt mot en pansarvagn. Om inte annat var det en kulspruta där under nånstans och handbromsen hoppade fram och tillbaka och vibrerade. Tur att man inte satte sig på den, eller synd. Det beror ju på hur man är, eller hur?!
I alla fulla fall så fick hon sova över hos Sigge i natt som skulle ta sig en titt på henne nu på morgonkvisten. Jag hoppas hon blir frisk för ikväll ska hon ta mig till Älvstagården för en liten svängom.

Nu kom Majsan och vill lägga sig i också. Vill väl att jag ska tycka synd om henne en stund. Hon fick ju sig en genomkörare i pälsen nu i morse och en dusch.  Det var kanske inte det mest populära. Men snygg blev hon. Nu är det bara matte som ska fräscha till sig innan kvällen.
Nä. Får väl ta och hoppa in i Foppasarna och kila ner till Gällsta och se om pansarvagnen har blivit porsche igen.

Flower Power Bruden


RSS 2.0