Under dubbla täcken och en filt

Fan va kallt när jag vaknade imorse.
Strömmen gick i halva huset igår. Jag, Eva och Annica höll på att tapetsera i mitt sovrum igår och var tvungen att bryta strömmen för att fixa ett eluttag. I det här huset är det inte bytt mätartavla eller huvudströmbrytare sen Åkvik brann tror jag. Huvudströmbrytare är stor och av bakelit. Tyckte jag med att det kärvade när jag skulle slå av den. Sen var det helt omöjligt att vrida tillbaka den. Men med våld vilja och en skiftnyckel lyckades jag till slut vrida tillbaka den i på-läge. Fast det sprakade lite.......antagligen gick inte alla kablar "i lås" och det resulterade i att halva huset var utan ström ett tag. Fast det märkte jag ju inte då utan först när jag kom hem sen igårkväll. Strömmen hade ju gått till cirkulationspumen också och ingen värme i huset. Hittade inte felet och gick och la mig istället under dubbla täcken och en filt. Fasiken vad kallt det var i morse när jag vaknade.
Men nu har jag fått ordning på skiten....mixtrade lite och allt blev bra.....ta i trä.


Men tapetsering gick som en dans.....tills det vi såg att det fattades en rulle. Är det inte typiskt??? Typiskt mig i alla fall. Eva ska fixa en på måndag så jag får klart. Vill ju inte lägga golvet innan väggarna är färdiga. Men snyggt blir det. Borde ha tagit en förebild, men det glömde jag.



En lite uppdatering av mina odlingar
Det som kommit upp i dagens ljus är

Selleri, drygt hälften av fröerna

Chili

Jalapeño 1 av 5
Bishops Crown 1 av 4

Tomat

Black Russian 6 av 12
Sweet 100 F1 1 av 12
Gardens Delight Cerry 1 av 4

Sen måste jag ta och läsa på lite om maskkompostering. Det är nåt som inte är bra med min kompost nu. Visst tar det ett tag innan den kommer igång och jag har haft den bara i en vecka. Men jag tror att det har nåt med pHvärdet, eller nåt?

///Camilla......som har betydligt många fler användnings områden för en bordskniv än bara att äta med.

Mina nya kelgrisar - maskarna

Nu har dom äntligen kommit. Mina nya kelgrisar - kompostmaskarna.
I måndags dök dom ner i ett vitt vadderat kuvert från Växjö Miljöeko. En liten jordklump med ungefär 10 vuxna maskar och sen säkert en 200 maskbäbisar. Nu har dom fått ett nytt hem i en blå plastback inköpt på Bauhaus och får bo i pannrummet. Får en känsla av eufori när jag tänker på att jag snart ska få ta del av all kompostmull som ska bli och få gödsla mina plantor som gror i fönstret. Sen att kunna blanda ut blomvattnat med lakvattnet som bildas när maskarna smaskar i sig av mina matrester. Hur fränt är inte det!!! Mitt eget lilla kretslopp i Gällsta.



Annars händer det inte så mycket i odlingslådorna. Jag går och kollar flera gånger om dan för att se om det har spirat upp en liten grodd, men inte då. Det tar nog en vecka till. Men om man tittar ut genom köksfönstret ser det inte ut att vara någon panik, snötäcket ligger ju ganska säkert där det ligger. Istället får jag sitta inne och drömma mig bort och rita lite på växthuset och planera upp trädgårdslandet.

Läs gärna här om maskkompostering
http://www.kagus.nu/odling/odling/mask.shtml
http://www.kompostmask.se/

///Camilla......med vårspritt i kroppen.

Det går hett till i Gällsta.

Det går hett till i Gällsta nu. Mer att säga i odlingslådorna. I tisdags drog jag och Annika till Sanviken för att köpa en skinnsoffa som hon hittat på blocket. Men det är en historia i sig. I alla fulla fall så var vi ju tvungna och vända när jag så en handelsträdgård som var öppen. U-sväng med storsläpet från OK/Q8. Dom hade öppet en halvtimme till. Tur. Sen på vägen hem var vi ju "tvungna" att stanna i Iggesund hos Nika och får lite mer frön. Hmmm, besatt. Jag?! Nä!
Så nu 386 kr fattigare men en varm själ har jag svarta sorgkanter under naglarna. Fan vad tidig du är får jag höra av alla. Vad?! Men jag kan ju inte hålla mig. Sen hoppas jag på att det inte blir för varmt på övervångingen så att allt förväxer sig och blir gängligt.

Men tillbaka till det heta. Det är ju såningsdags för chili. Mina sorter som kommit i jorden just nu:
Numex Chimajo Hot Pepper
Super yancho poblano
Cascabel
Ezpeleta
Jalameño
Chimajo
Bulgarian Carrot
Large Red Hot Cherry
Ancho Grande
Hungarian Hot Vax
Bishop's Crown
Marconi Golden
Chinese Big Sun
Santa Fe Grande
Ciliegia Piccante
Serrano Tampiquento
Cayenne Long Slim


Tomaterna som slank ner i myllan är:
Black Russian
Dansk Export
Bloody Butcher
Ildi
Sweet 100 F1
Yellow Pearshaped
Tigrelle
Gardeners Delight Cherrry
Buskig minitomat
Marizold Gold



Sen petade jag ner blekselleri "Golden Self Blanching 2" och Aubergine "Dusky F1".

Tror ni inte att det räcker för ett tag? =)
///Camilla


Surfittor och OSmössor

Jag är en riktig jävla surfitta idag. Och kommer antagligen att vara de närmaste dagarna. Allt beroende på avsaknaden av cigaretter. Men jag har en fräsh doft av mint som omger mig. Mina nikotinsugtabletter är mint och tansebissingarna borstas allt som oftas för att undvika röksuget.

Hur än det är håller jag mig sysselsatt med att virka OS-Mössor på löpande band. Tänkte att jag skulle göra det och förena nytta med desperat behov av sysselsättning. Alla intäckter kommer oavkortat gå till min islandsresa som jag kommer att göra i börja av maj. Om hälsan tillåter.....ta i trä.

Så om nån vill beställa mössa ring mig.

250 spänn kostar den och finns i flera olika storlekar. Sen om man vill specialbeställa och ha den fodrad går det med om man lägger på en femtiolapp.




Att röka eller inte röka - det är frågan

Vaknade i morse och fick knappt luft. Då talar vi inte om nån förkylning utan rökingens biverkningar. Har funderat ett tag nu på att bara lägga av. Med en mormor vars sjukdomstillstånd försämrades på grund av Kol är det kanske på tidena att lägga av??? Eller???? Fattar inte varför jag hållit på så länge. Visst har jag haft uppehåll men alltid trillat dit. Slutade ju att dricka och det var inte så svårt.
Men det är ju så gott att röka!!!! Upp och ner i halsen....smaskens.

Min strategi är sådan:
- slänga allt som har med rökning att göra i huset....hejdå alla askkoppar och cigarettsrullningsgrejor.
- bort med pallen som stått vid fläkten
- ställa fram skålen med nikotinsugtabletter på bordet
- lägga en tandborste på köksbänken.Det är inte gott att röka efter man borstat tänderna. Så när jag blir sugen då åker tandborsten fram.
- återuppta slutaröka-yogan som jag lärde mig på hälsohemmet på Island
- gå en promenad
- ringa allt och alla och beklaga mig om hur röksugen jag är =)
- helt enkelt ge fan i cigg
- acceptera at det kommer att ta tid

Tja....det låter ganska bra.

Kollade in mina sålådor idag. Purjon har börjat titta upp. Broccolin växer fortare än jag räknat med =(, dillen ser man om man plovckar fram förstoringsglaset, men den är på G.


Så här vill jag inte se ut!!!!!! Fy fan!!!!!
Frisk lunga till vänster och en rökares lunga till höger.





RSS 2.0